Het team

Binnen onze school zijn onderstaande mensen werkzaam. We dragen allemaal ons steentje bij aan wie we willen zijn: Samen zijn we groot, door klein te zijn. Wij zijn allemaal bereikbaar via ons e-mailadres en telefoonnummer: 0475-592364

Directie

Onderste rij: Philomène, Martine
Op deze foto ontbreekt: José

De plaatsing in groep 1:
Kinderen kunnen vanaf de dag waarop ze 4 jaar worden, ingeschreven en toegelaten worden tot de school. Ze worden dan geplaatst in groep 1. In deze groep staat het spelend leren centraal, maar er wordt ook de nodige aandacht besteed aan de taalontwikkeling en voorbereidend rekenen.

Bij aanvang van een schooljaar worden de leerlingen, die in de periode oktober t/m december op school zijn gekomen, in principe in groep 2 geplaatst. Voorwaarde is dat ze voldoen aan de door de school gestelde criteria. Een beslissing hierover wordt altijd in overleg met de ouders genomen. De criteria zijn vastgelegd in het schoolbeleid en liggen op school ter inzage. De leerlingen die vanaf januari zijn ingestroomd worden in het nieuwe schooljaar weer in groep 1 geplaatst.

De organisatie van de groepen:
De leerlingen zijn gegroepeerd in 8 leerstofjaargroepen. Evenals in groep 1 ligt in groep 2 het accent op spelend leren, waarbij de leerkrachten de kinderen in spel- en werkvormen steeds nieuwe ervaringen laten opdoen. In groep 2 ontstaat een natuurlijke belangstelling voor het leren lezen, schrijven en rekenen. Dit proces wordt in groep 3 m.b.v. de methode "Veilig leren lezen" systematisch voortgezet. Rond de jaarwisseling kennen de leerlingen van groep 3 dan voldoende woorden om eenvoudige teksten te kunnen lezen. In de daarop volgende groepen wordt de aangeleerde basiskennis verder vergroot. Gaandeweg wordt het lesprogramma met andere vak- en vormingsgebieden uitgebreid. Hiervoor worden methoden gebruikt, die voldoen aan de in de wet gestelde kerndoelen.

Groepering van de leerlingen:

De leerlingen van de groepen 1 en 2 vormen een combinatiegroep.
De leerlingen van de groepen 3 en 4 vormen een combinatiegroep
De leerlingen van de groepen 5 en 6 vormen een combinatiegroep